210 9525088

Κρέμου 108, Καλλιθέα

MENU
Πώς να διατηρήσετε τα υφάσματά σας σαν καινούργια
29.09.2023

Πώς να διατηρήσετε τα υφάσματά σας σαν καινούργια

5 DIY συμβουλές για τη φροντίδα των υφασμάτων στο σπίτι

Blog photos - HomeLuxury 500 x 800 (1).jpg


Τα υφάσματα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Χρησιμοποιούμε υφάσματα για τα ρούχα μας, τα έπιπλά μας, τις κουρτίνες μας και πολλά άλλα. Για να διατηρήσουμε τα υφάσματα μας σε καλή κατάσταση και να παραμείνουν σαν καινούργια, χρειάζεται να τα φροντίζουμε σωστά.

Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε μαζί σας 5 DIY συμβουλές για τη φροντίδα των υφασμάτων σας. Αυτές οι συμβουλές είναι απλές και εύκολο να ακολουθηθούν, και θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τα υφάσματα σας καθαρά, μαλακά και χωρίς λεκέδες!


Blog photos - HomeLuxury 500 x 800 (2).jpg1. Φτιάξτε το δικό σας μαλακτικό ρούχων

Τα υφάσματα που πλένονται στο πλυντήριο χρειάζονται μαλακτικό για να παραμείνουν απαλά και μαλακά. Το μαλακτικό ρούχων που αγοράζουμε από το σούπερ μάρκετ μπορεί να είναι ακριβό και μπορεί να περιέχει επιβλαβείς χημικές ουσίες. Για να αποφύγετε αυτά τα προβλήματα, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας μαλακτικό ρούχων στο σπίτι.

Για να φτιάξετε το δικό σας μαλακτικό ρούχων, θα χρειαστείτε:
1 φλιτζάνι λευκό ξύδι
1 φλιτζάνι νερό
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής σας (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπουκάλι ψεκασμού.Ανακινήστε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.Προσθέστε 1/4 φλιτζάνι από το μίγμα στο πλυντήριο ρούχων μαζί με τα ρούχα σας.Πλύνετε τα ρούχα σας όπως συνήθως.Το ξύδι θα βοηθήσει να μαλακώσουν τα υφάσματα και το αιθέριο έλαιο θα προσθέσει ένα ευχάριστο άρωμα. Μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε αιθέριο έλαιο σας αρέσει, όπως λεβάντα, λεμόνι ή πορτοκάλι.

 

Blog photos - HomeLuxury 500 x 800 (3).jpg2. Φτιάξτε το δικό σας υγρό αφαίρεσης λεκέδων

Τα υφάσματα μπορεί να λερώσουν εύκολα. Για να αφαιρέσετε τους λεκέδες από τα υφάσματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα υγρό αφαίρεσης λεκέδων που αγοράζετε από το σούπερ μάρκετ. Ωστόσο, αυτά τα υγρά αφαίρεσης λεκέδων μπορεί να είναι ακριβά και μπορεί να περιέχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες. Για να αποφύγετε αυτά τα προβλήματα, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας υγρό αφαίρεσης λεκέδων στο σπίτι.

Για να φτιάξετε το δικό σας υγρό αφαίρεσης λεκέδων, θα χρειαστείτε:
1 φλιτζάνι λευκό ξύδι
1 φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα

Εκτέλεση:
Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.Ανακατέψτε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα.Εφαρμόστε την πάστα στον λεκέ και αφήστε την να δράσει για 30 λεπτά.Ξεπλύνετε την περιοχή με καθαρό νερό και σκουπίστε την.Αν ο λεκές παραμένει, επαναλάβετε τα βήματα 2-4.Το ξύδι και η μαγειρική σόδα θα βοηθήσουν να αφαιρεθούν οι λεκέδες από τα υφάσματα.

 

Blog photos - HomeLuxury 500 x 800 (4).jpg3. Πώς να "ξετσαλακώσετε" τα ρούχα σας χωρίς σίδερο

Τα ρούχα μπορεί να τσαλακώσουν εύκολα.

Για να ξετσαλακώσετε τα ρούχα σας χωρίς σίδερο, μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές:

Κρεμάστε τα ρούχα σας σε ένα ατμόλουτρο. Ο ατμός θα βοηθήσει να χαλαρώσουν οι ζάρες.Χρησιμοποιήστε ένα μπουκάλι ψεκασμού γεμάτο με νερό για να ψεκάσετε τις ζαρωμένες περιοχές.
Στη συνέχεια, κρεμάστε τα ρούχα σας να στεγνώσουν.Βάλτε τα ρούχα σας στο στεγνωτήριο με μερικές υγρές πετσέτες. Οι πετσέτες θα βοηθήσουν να εξατμιστούν οι ζάρες.
Χρησιμοποιήστε ένα σπρέι για ξεθύμωμα.
Ψεκάστε τις ζαρωμένες περιοχές και στη συνέχεια κρεμάστε τα ρούχα σας να στεγνώσουν.

 

Blog photos - HomeLuxury 500 x 800 (5).jpg
4. Πώς να αφαιρείτε τις τρίχες κατοικίδιων ζώων από τα υφάσματα

Οι τρίχες κατοικίδιων ζώων μπορεί να είναι δύσκολο να αφαιρεθούν από τα υφάσματα.

Για να αφαιρέσετε τις τρίχες κατοικίδιων ζώων από τα υφάσματα, μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές:

Χρησιμοποιήστε ένα ρολό χνούδι. Τα ρολά χνούδι είναι αποτελεσματικά στην αφαίρεση τριχών κατοικίδιων ζώων από ρούχα και έπιπλα.
Χρησιμοποιήστε ένα λαστιχένιο γάντι. Βρέξτε το γάντι και στη συνέχεια τρίψτε το πάνω στο ύφασμα για να αφαιρέσετε τις τρίχες κατοικίδιων ζώων.
Χρησιμοποιήστε μια ηλεκτρική σκούπα με ειδικό εξάρτημα για τρίχες κατοικίδιων ζώων.
Σκουπίστε το ύφασμα για να αφαιρέσετε τις τρίχες κατοικίδιων ζώων.

 

Blog photos - HomeLuxury 500 x 800 (7).jpg
5. Πώς να φτιάξετε το δικό σας αποσμητικό υφασμάτων

Τα υφάσματα μπορεί να απορροφήσουν οσμές. Για να αποσμήσετε τα υφάσματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα αποσμητικό υφασμάτων που αγοράζετε από το σούπερ μάρκετ. Ωστόσο, αυτά τα αποσμητικά υφασμάτων μπορεί να είναι ακριβά και μπορεί να περιέχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες. Για να αποφύγετε αυτά τα προβλήματα, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας αποσμητικό υφασμάτων στο σπίτι.

Για να φτιάξετε το δικό σας αποσμητικό υφασμάτων, θα χρειαστείτε:
1 φλιτζάνι νερό
1/4 φλιτζάνι λευκό ξύδι
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής σας (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπουκάλι ψεκασμού.Ανακινήστε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.Ψεκάστε σε οποιοδήποτε ύφασμα χρειάζεται μια ανανέωση, όπως κουρτίνες, ταπετσαρίες επίπλων ή ρούχα.Το ξύδι θα βοηθήσει στην εξουδετέρωση των οσμών, ενώ το αιθέριο έλαιο θα προσθέσει ένα ευχάριστο άρωμα. Μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε αιθέριο έλαιο σας αρέσει, όπως λεβάντα, λεμόνι ή πορτοκάλι.


Ελπίζουμε ότι αυτές οι 5 DIY συμβουλές για τη φροντίδα των υφασμάτων σας θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τα υφάσματα σας σαν καινούργια!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
MAILING LIST
Εγγραφείτε στη Mailing List μας και ενημερωθείτε για όλα μας τα νέα στο email σας
Όροι Χρήσης
© 2013 www.homeluxury.gr, all rights reserved - Web Design by Netplanet
Κατασκευή Ιστοσελίδων