210 9525088
Κρέμου 108, Καλλιθέα
MENU
Οι 7 Αμαρτίες της Διακόσμησης
04.01.2022

Οι 7 Αμαρτίες της Διακόσμησης

Τα 7 συνηθέστερα Λάθη που Τρελαίνουν τους Διακοσμητές!

amarties-diakosmisis-blog-post-homeluxury-interior-design-dimitra-doukaki-1.jpg

Οι επαγγελματίες εσωτερικής διακόσμησης αποκαλύπτουν τις 7 αλλαγές που πάντα θέλουν να κάνουν, με το που εισέρχονται σε ένα χώρο. Ας τις δούμε!

 

Σφάλμα #1 - Όταν παρασύρεστε με το δημιουργικό βάψιμο των τοίχων

amarties-diakosmisis-blog-post-homeluxury-interior-design-dimitra-doukaki.JPG

«Το διακοσμητικό βάψιμο των τοίχων μπορεί να είναι μια πολύ όμορφη προσθήκη σε ένα χώρο,αλλά η κατάχρησή του μπορεί να αποβεί μοιραία για την αισθητική του χώρου!», λέει η designer Mary Douglas Drysdale.

 

Σφάλμα #2 - Όταν δεν δίνετε σημασία στον φωτισμό

amarties-diakosmisis-blog-post-homeluxury-interior-design-dimitra-doukaki-epitrapezio-fwtistiko-me-xrwmatista-kapela.jpg

«Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από τους έντονους προβολείς ταβανιού που σε κάνουν να νομίζειςότι βρίσκεσαι σε θεατρική σκηνή», λέει ο designer Barclay Butera. «Το φως δεν πρέπει να σε λούζει από την κορφή ως τα νύχια – αυτό είναι σκληρό και αντιαισθητικό», προσθέτει.

 

Σφάλμα #3 - Η μάζωξη των κεριών

amarties-diakosmisis-blog-post-homeluxury-interior-design-dimitra-doukaki-2.JPG

Ο σχεδιαστής Albert Hadley πιστεύει ότι «μια πιο ισορροπημένη αισθητική» επιτυγχάνεται όταν τα κεριά και τα κηροπήγια είναι σκορπισμένα μέσα στο χώρο. «Το φως των κεριών, όπως και το φως της φωτιάς στο τζάκι, έχει μια γοητεία – ζεστασιάς και ρομαντισμού. Για μένα, είναι περισσότερο γοητευτικό όταν το φως είναι σκορπισμένο μέσα στο χώρο». «Με άλλα λόγια, σκορπίστε τα κεριά σας!»

 

Σφάλμα #4 - Όταν κολλάτε τα έπιπλα κοντά στους τοίχους

amarties-diakosmisis-blog-post-homeluxury-interior-design-dimitra-doukaki-3.JPG

«Πάντα μου προκαλεί εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο ο κόσμος τακτοποιεί τα έπιπλα τουκαθιστικού του. Συνήθως συναντάμε υπερβολικά άδειους χώρους, κομμάτια κολλημένα πάνω σε τοίχους, καρέκλες με τεράστια απόσταση μεταξύ τους», λέει η designer Whitney Stewart. Πιστεύει ότι η απάντηση είναι η απλότητα.

«Πρέπει να έχετε στο νου σας ένα πράγμα: τη δημιουργία οικειότητας. Πώς μπορείς να κάνεις μια ωραία κουβέντα αν χρειάζεται να φωνάζεις από τη μία μεριά του δωματίου στην άλλη; Εγώ φαντάζομαι τον καναπέ να συζητάει με τις πολυθρόνες και τις καρέκλες μεταξύ τους», προσθέτει.

 

Σφάλμα #5 - Όταν αγνοείτε την κλίμακα

amarties-diakosmisis-blog-post-homeluxury-interior-design-dimitra-doukaki-4.JPG

«Πορτατίφ ή λαμπατέρ που είναι υπερβολικά ογκώδη, τοποθετημένα σε κάθε άκρη του καναπέ – αυτό μπορεί να με τρελάνει», εξομολογείται ο σχεδιαστής David Kleinberg. «Μην προσπαθείτε να είστε υπέρ του δέοντος δημιουργικοί: καλύτερα να είστε απλοί».

 

Σφάλμα #6 - Όταν παίζετε καράτε με τα μαξιλάρια του καναπέ

amarties-diakosmisis-blog-post-homeluxury-interior-design-dimitra-doukaki-yfasma-Struttura.jpg

Μην επισημοποιείτε τη συλλογή μαξιλαριών που έχετε στο σαλόνι με πολύ «στημένα» μαξιλάρια. Ο σχεδιαστής Steven Sclaroff δεν αντέχει τα μαξιλάρια-"καράτε" (με την έντονη τσάκιση στη μέση). «Αυτό το look απλά δεν υπάρχει στην φύση των μαξιλαριών!», λέει.

 

Σφάλμα #7 - Όταν βασίζεστε σε μία μόνο εστία φωτός

Blog photos - HomeLuxury 500 x 800.jpg

Το κλειδί για τον όμορφο φωτισμό είναι να τον «στρώνετε» σε διαφορετικά ύψη. «Μην βασίζεστε σε μία μόνο πηγή φωτός. Ανακατέψτε ποικιλία από κρεμαστά, επιτραπέζια και επιδαπέδια φωτιστικά», λέει ο designer Alan Tanksley. «Οι θερμές ‘λίμνες’ φωτός προσελκύουν τους ανθρώπους και προκαλούν οικειότητα».


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
MAILING LIST
Εγγραφείτε στη Mailing List μας και ενημερωθείτε για όλα μας τα νέα στο email σας
Όροι Χρήσης
© 2013 www.homeluxury.gr, all rights reserved - Web Design by Netplanet
Κατασκευή Ιστοσελίδων